Societat 03/03/2012

BP pagarà 5.800 milions d'euros als afectats pel vessament de cru al Golf de Mèxic

La petroliera diu que aquest acord no suposa "una admissió de responsabilitat" per l'accident a la plataforma 'Deepwater Horitzon' el juliol del 2010.

Agències
1 min
Una imatge d'arxiu mostra els intents d'apagar el foc després de l'accident que va provocar el vessament de cru

LondresLa companyia petroliera BP ha informat aquest dissabte que ha arribat a un acord extrajudicial estimat en 5.800 milions d'euros amb els afectats pel vessament de cru en el Golf de Mèxic. Tot i això la petroliera ha volgut deixar molt clar que aquest acord no suposa "una admissió de responsabilitat" per part de l'empresa. Entre les víctimes que rebran aquestes compensacions hi ha els pescadors de la zona que van perdre el seu mitjà de subsistència.

D'aquesta manera, el judici que havia de començar dilluns per depurar responsabilitats de BP ha quedat postposat sense data concreta. El conseller delegat de la petroliera, Bob Dudley, ha dit avui que l'empresa volia complir amb les seves obligacions amb les comunitats del Golf de Mèxic i que per això s'ha "treballar dur durant molts anys per fer complir aquests compromisos".

L'empresa ha explicat a través d'un comunicat que aquesta quantitat de diners provindrà d'un fons d'indemnització de 15.000 milions d'euros que es va establir després de la explosió de la plataforma Deepwater Horitzon, al Golf de Mèxic, el mes d'abril del 2010, i que es va convertir en el major vessament de cru de la història dels Estats Units.

"L'acord suposa un progrés significatiu cap a la solució d'assumptes relatius a l'accident de Deepwater Horizon i contribuir al restabliment econòmic i mediambiental a la costa del golf", ha dit Bob Dudley.

Fins al moment, BP ha pagat 5.600 milions d'euros en tasques de neteja de la zona del golf.

stats