EN BREU
Societat 04/03/2012

BP pagarà 5.800 milions d'euros als afectats pel vessament de cru

T. Gutiérrez
1 min
BP pagarà 5.800 milions d'euros als afectats pel vessament de cru

BARCELONALa companyia petroliera BP ha arribat a un acord amb els afectats pel vessament de cru del golf de Mèxic l'any 2010. L'empresa va informar ahir en un comunicat que donarà 5.800 milions d'euros a les víctimes d'aquell desastre ecològic, entre les quals hi ha pescadors, empresaris de la zona i particulars. Tot i que va ser el vessament més important de cru de la història dels Estats Units, la petroliera va voler deixar molt clar que això no suposa "una admissió de responsabilitat".

L'acord entre empresa i afectats ha obligat a ajornar, sense data, el judici per depurar les responsabilitats de BP arran de la denúncia presentada pel departament de Justícia dels EUA, agències federals i governs locals.

L'empresa va explicar ahir que els 5.800 milions provindran d'un fons d'indemnització de 15.000 milions d'euros que es va establir després de l'explosió de la plataforma Deepwater Horizon, al golf de Mèxic. El conseller delegat de la petroliera, Bob Dudley, va recordar que l'empresa volia complir les seves obligacions amb les comunitats del golf de Mèxic i que per aconseguir-ho s'ha hagut de treballar molt durant molts anys. Fins ara, BP ha pagat 5.600 milions d'euros en tasques de neteja de la zona.

L'accident a la plataforma petroliera va provocar el vessament de gairebé 5 milions de barrils.

stats