Societat 26/07/2011

Els delictes comesos per menors es redueixen un 10% en els darrers 2 anys

Les infraccions relacionades amb l'ús d'imatges d'adolescents a internet han incrementat

Laia Espín/ Agències
1 min

BarcelonaEl fiscal coordinador de menors de Barcelona, Juan José Márquez, que ha presentat avui la memòria anual, ha manifestat que "cada setmana arriben dos o tres casos" d'ús d'imatges de menors a la xarxa, "com per exemple difondre la imatge d'una menor despullada i valorar-la en les xarxes socials".

Márquez ha assegurat que aquest tipus de delicte ha augmentat "notòriament" en els últims temps, i ha argumentat que "fa quatre anys eren excepcionals".

La primera mesura de la Fiscalia, ha puntualitzat Márquez, és enviar un avís "al país on té la seu la xarxa social" i "tant Facebook com Twitter esborren la imatge".

El fiscal coordinador de menors ha manifestat que aquests casos són molt complicats de perseguir i catalogar judicialment perquè en un inici les imatges acostumen a ser cedides de manera voluntària, tot i que l'ús posterior es fa sense autorització.

Tot i l'augment dels delictes que utilitzen com a plataforma internet, el nombre de delictes o faltes totals comesos per menors s'ha reduït, ja que ha passat de 9.438 el 2009 a 9.015 el 2010.

També cal destacar l'augment del nombre de menors estrangers que delinqueixen, que ha passat de ser el 21,1% del total l'any 2.002 al 50,2% el 2010.

Respecte al tipus de delictes o faltes, la major part són delictes relacionats amb la conducció, robatoris amb violència, furts i lesions.

Els més greus són 22 assassinats o intents d'assassinat inclosos en els escrits d'al·legació dels fiscals durant el 2010, 20 agressions sexuals i 12 homicidis o intents d'homicidi.

stats