Societat 20/06/2012

Ban Ki-moon admet que esperava un document més ambiciós de la cimera Rio+20

El secretari general de l'ONU destaca les accions i mesures pràctiques incloses en l'esborrany

Efe
1 min

BarcelonaEl secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon, ha admès aquest dimecres que esperava un document més ambiciós de la cimera Rio+20, però ha destacat les accions i mesures pràctiques per promoure un desenvolupament sostenible que s'han inclòs en el primer esborrany.

"Sé que alguns països esperaven un resultat més ambiciós. Jo també l'esperava", ha afirmat Ban Ki-moon en una roda de premsa poc després de l'obertura de la Conferència de les Nacions Unides per al Desenvolupament Sostenible Rio +20 al centre de convencions Riocentro de Rio de Janeiro.

El secretari general de l'ONU ha admès que el resultat ha sigut el possible a causa dels diferents interessos dels països i després de "negociacions molt difícils i lentes". "Hi havia moltes propostes ambicioses però els països tenen límits i interessos específics", ha dit.

El document aprovat dimarts pels delegats dels 193 països que participen en la Rio+20 i elevat dimecres als prop de 100 caps d'estat i de govern presents a Rio de Janeiro ha sigut qualificat com poc ambiciós per diverses delegacions i durament criticat per les organitzacions no governamentals, que ja titllen la conferència de fracàs.

stats