Societat 02/05/2012

Disset detinguts a les fronteres des de la suspensió del tractat de Schengen per la cimera del BCE

El miler d'agents desplegats als punts fronterers han denegat l'entrada al país a 43 persones

Efe
1 min

MadridLa Policia Nacional ha detingut 17 persones a punts fronterers de l'Estat i ha negat l'entrada a territori espanyol a 43 més durant les 104 primeres hores de la suspensió temporal del Tractat de Schengen amb motiu de la celebració a Barcelona de la reunió del Banc Central Europeu (BCE).

Segons les dades que el ministeri de l'Interior ha difós a través d'un comunicat, prop de 1.300 agents han fet controls a més de 242.423 persones als passos fronterers de La Jonquera, Portbou (Alt Empordà), Puigcerdà (Cerdanya), Camprodon (Ripollès), Les i Canfranc, així com als aeroports de Barcelona i Girona.

L'actual suspensió temporal del Tractat de Schengen va començar a la mitjanit d'aquest dissabte 28 de març, i de moment s'ha saldant amb 17 detencions per reclamacions judicials i amb 43 denegacions d'entrada a causa de l'incompliment dels requisits exigibles per a l'encreuament de fronteres.

El control d'entrada i sortida del territori nacional d'espanyols i estrangers és una de les funcions que la Policia Nacional desenvolupa en exclusiva, com estableix la llei orgànica 2/1986 de 13 de març de forces i cossos de seguretat.

En el dispositiu hi participen agents de la comissaria general d'estrangeria i fronteres especialitzats en la detecció de documents falsos, i que compten amb mitjans tècnics específics per analitzar diferents tipus de documentació personal.

stats