Societat
Societat 19/12/2011

Unes 200 persones s'apleguen davant l'ajuntament de Banyoles per condemnar el crim de la botiguera

Els botiguers tancaran les botigues cinc minuts a les 12 hores del dimarts. Veïns del barri s'han apropat fins a la sabateria per deixar flors en record a la víctima

Narcís Presas
2 min

BanyolesBanyoles ha condemnat aquest dilluns el crim de la propietària d'una sabateria del municipi, assassinada aquest diumenge a ganivetades. Unes 200 persones han assistit a la concentració de protesta que l'Ajuntament de Banyoles ha convocat a la una del migdia al davant del consistori. Durant l'acte, l'alcalde de la ciutat, Miquel Noguer, ha llegit un manifest de condemna pel crim, en què ha donat el condol a la família i a l'Associació de Comerciants. Noguer, que també ha agraït la tasca dels Mossos d'esquadra per trobar l'autor o autors de l'assassinat, ha decretat un dia de dol que s'allargarà fins aquest dimarts a les 13.00 hores. Seguidament, els concentrats han fet un minut de silenci en record a la víctima, Concepció Reixach.

En una compareixença davant la premsa, anterior a l'acte organitzat per l'ajuntament, el president de l'Associació de Comerciants, Joan Frigola, ha condemnat el crim i ha informat que els comerciants del municipi tancaran els seus establiments durant cinc minuts aquest dimarts en record a la víctima. L'acció es farà a les 12 hores de dimarts, i els comerciants tancaran els llums i les persianes dels seus locals i es concentraran a l'exterior. Frigola ha explicat que, tal i com ja estava previst en el pla de Nadal, patrulles mixtes de Mossos d'Esquadra i Policia Local vigilaran que les jornades de compres nadalenques es desenvolupin sense incidents, extremant la vigilàncies en les hores de tancament.

Els Mossos d'Esquadra treballen per localitzar l'autor o autors de l'apunyalament. El cadàver de la mestressa, de 53 anys, va aparèixer aquest diumenge al vespre a l'interior de l'establiment. La dona tenia diverses ganivetades per tot el cos i un tall al coll. La botiga, situada al costat de l'església de Santa Maria dels Turers, estava tota regirada, per la qual cosa pren força la hipòtesi d'un atracament.

La sabateria Calçats Reixach es troba situada al barri vell de Banyoles, just al costat de l'església de Santa Maria dels Turers. La mestressa, Concepció Reixach, era molt coneguda al barri i feia temps que regentava la botiga. Ahir, tot i ser diumenge, la propietària va obrir el negoci per aprofitar la campanya de Nadal.

Va ser una clienta, que va entrar a la botiga cap a un quart de nou del vespre, qui va alertar la Policia Local després de descobrir el cadàver de la víctima. Quan els agents van arribar a Calçats Reixach, es van trobar el cadàver de la propietària al capdavall d'unes escales que donen al magatzem, situat al soterrani de l'establiment.

La dona tenia un tall al coll i diverses ferides d'arma blanca. L'establiment estava tot regirat i no hi havia diners a l'interior de la caixa enregistradora, per la qual cosa pren força la hipòtesi de l'atracament.

Durant tot el matí, veïns del barri s'han apropat fins a Calçats Reixach i han deixat flors i espelmes davant l'establiment en record a la víctima.

stats