CIUTATS
Societat 30/12/2010

Barcelona rectifica en poques hores i fa marxa enrere amb el monument gai a la Sagrada Família

L’Ajuntament de Barcelona descarta ubicar a la plaça de la Sagrada Família l'escultura dedicada a la lluita que durant anys han portat a terme els gais, les lesbianes i els transsexuals en defensa dels seus drets

Redacció
1 min

BarcelonaEl monument que commemora la lluita del gais, lesbianes i transsexual no s’instal·larà al parc de la Sagrada Família de Barcelona. L'Ajuntament, en un gir de 180 graus, ha decidit rectificar i descartar aquesta ubicació, ja que no estava consensuada ni entre el mateix govern. L'anunci també ha desaparegut de la pàgina web municipal al cap de poques hores d'haver-se publicat la informació. Allà s'explicava que la plaça de la Sagrada Família s'havia escollit perquè era un espai que actualment s’està remodelant, i s’aprofitava l’obra que s'hi fa per instal·lar-la allà. Per altra banda, s'afegia que l'elecció responia també a la seva centralitat. La instal·lació d’aquest monument és una vella reivindicació del col·lectiu LGTB (de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals) de la ciutat de Barcelona. Per això és un dels projectes previstos en el Pla Municipal per al Col·lectiu LGTB, un pla que incorpora 227 mesures que s'han de desenvolupar fins al 2015 per tal de defensar, promoure i garantir els drets d’aquest col·lectiu.

En el capítol de reconeixement i visibilitat, el consistori es compromet a desenvolupar tot un seguit de mesures d’agraïment públic a aquest col·lectiu pel seu esforç i la seva lluita en la construcció del nostre model de societat. El monument, que es preveu que al mes de febrer ja estigui enllestit, serà de pedra, de forma triangular i de color rosa. Portarà, a més a més, la següent inscripció: “En memòria dels gais, les lesbianes, i les persones transsexuals que han patit persecució i repressió al llarg de la història. Barcelona 2011”. Encara falta saber on es posarà.

stats