SEGURETAT
Societat 04/08/2012

Barcelona adverteix els turistes de l'estafa dels trilers

Ara
1 min
Uns turistes a la Rambla davant d'un triler actuant.

BARCELONAL'Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa una campanya informativa per advertir els turistes de l'estafa dels trilers. Durant aquesta setmana ha col·locat banderoles a la Rambla -on es concentren la majoria d'aquests estafadors- en què es pot llegir No és un joc, és una estafa, i també s'han distribuït cartes i fullets informatius a les botigues de la zona perquè els pengin en llocs visibles o les donin als turistes en el moment de la compra. Les pantalles de leds dels quioscos de la Rambla també projectaran el mateix missatge.

És una altra iniciativa que impulsa el consistori per alertar els estrangers que desconeixen la il·legalitat d'aquesta activitat. A banda de les banderoles, a finals de la setmana passada es van instal·lar també quatre torres informatives -dues a la Rambla, una a l'entorn de la Sagrada Família i una altra al final del passeig Joan de Borbó- per explicar als estrangers de manera pedagògica quines són les normes de convivència a la ciutat.

L'Ajuntament va iniciar el 15 de juny l'operació Estiu, per garantir la seguretat els mesos de l'any en què Barcelona rep més visites. La campanya preveu un reforç de tots els operatius municipals per vetllar per la qualitat de l'espai públic i de la seguretat. Inclou un reforç del patrullatge preventiu per combatre, entre d'altres, l'activitat dels trilers.

5.500 actuacions contra trilers

L'any passat es van fer 5.500 actuacions contra trilers a la Rambla, que van acabar amb 1.700 detencions. Enguany, fins al juny, ja s'havien fet 1.300 actuacions. Mentre que l'any passat es comptaven uns 60 grups de trilers, es creu que aquest any n'hi ha uns 25 d'actius.

stats