Societat 17/11/2011

Barcelona buscarà alternatives a les pilones per pacificar el trànsit a Sarrià-Sant Gervasi

L'Ajuntament s'ha compromès aquest dijous a garantir que els vehicles no autoritzats no entrin a les zones pacificades, tot i que els pilons retràctils no funcionen des de l'estiu

Maria Ortega
1 min

BarcelonaLes pilones que restringien l'entrada de vehicles als carrers Vallirana, Santjoanistes i Major de Sarrià, al districte de Sarrià-Sant Gervasi, estan inactives des de l'estiu i alguns veïns de la zona ja han fet sentir el seu malestar per l'acumulació de cotxes en aquests carrers. El PSC ha portat aquest dijous a la comissió de seguretat una proposta per prendre mesures al respecte que, tot i que inicialment demanava que es restauressin les pilones, s'ha acabat acordant amb l'equip de govern que demani que es faci complir la restricció als vehicles no autoritzats, encara que sigui sense la pilona. La proposta també demana que, en el cas que es vulguin deixar inactives pilones d'altres zones de la ciutat, es presenti prèviament un pla de mobilitat específic.

El regidor de Mobilitat, Eduard Freixedes, ha explicat que la circulació de vehicles es pot controlar amb altres sistemes i ha remarcat que algunes d'aquestes pilones "generaven massa problemes" i que per això el districte de Sarrià-Sant Gervasi va optar per deixar-les abaixades durant tot el dia. Tot i el compromís de garantir la pacificació de trànsit, encara no s'ha pres cap decisió sobre el futur d'aquestes pilones.

stats