Societat 10/01/2012

Barcelona farà una auditoria dels carrils bici per millorar-hi la seguretat

Els accidents de trànsit a la ciutat s'han reduït el 2011 i les víctimes mortals han passat de 39 a 31

M.o.
1 min

BarcelonaLa implicació de les bicicletes en els accidents de trànsit que es produeixen a Barcelona va créixer un 26% el 2011 en relació a l'any anterior i, tot i que només es dóna en el 3,1% dels accidents, l'equip de govern vol millorar les condicions de seguretat per als ciclistes i ha anunciat una auditoria dels carrils bici, que està previst que s'enllesteixi al final del primer semestre, per elaborar un pla de millora d'aquestes infraestructures.

El primer tinent d'alcalde de Barcelona, Joaquim Forn, ha explicat aquest dimarts que les dades sobre l'accidentabilitat a la ciutat permeten ser "moderadament optimista", perquè durant el 2011 es van reduir un 2,4% els accidents (s'han situat en 8.831) i hi va haver 8 víctimes mortals menys. En total, 31 persones van perdre la vida com a conseqüència d'un accident de trànsit, però que "cal seguir treballant.

Els dos col·lectius amb més víctimes mortals són motoristes (12 morts, quatre menys que el 2010) i vianants (13 víctimes, 3 menys que l'any anterior). Per millorar la seguretat dels motoristes, Forn ha avançat que s'està estudiant, dins del grup de la moto del Pacte per la Mobilitat, la possibilitat de potenciar cursos de formació viària com a rebaixa de les sancions econòmiques.

stats