Societat 07/06/2011

Barcelona és la ciutat més admirada del món pels líders locals

Creuen que la capital catalana ha sabut aprofitar el llegat olímpic

Efe
1 min

BarcelonaBarcelona ha estat triada com la ciutat més admirada del món, segons l'últim informe 'Cities for Citizens' elaborat per la consultora Ernst and Young d'acord amb enquestes efectuades a 72 líders locals del món. En aquesta classificació de ciutats més admirades, després de Barcelona se situen Copenhaguen, Londres, Melbourne i Munic.

Segons l'informe, Barcelona ha sabut aprofitar el llegat olímpic per al seu desenvolupament urbà i ha aconseguit en pocs anys una transformació social i econòmica que podria haver tardat dècades a dur a terme.

Els líders de les principals ciutats del món també valoren que Barcelona té un model consolidat de ciutat global, innovadora i amb una encertada estratègia d'atracció de talent internacional. Igualment reconeixen el paper pioner de Barcelona respecte a la resta de ciutats llatines sobre plantejaments estratègics i desenvolupaments urbans.

L'opinió de l'alcalde en funcions de Barcelona, Jordi Hereu, també es recull a l'informe. "Les metròpolis d'avui dia són admirades quan són llocs on la gent pot viure amb un esperit de llibertat i on la gent veu possibilitats d'aconseguir les seves aspiracions personals i professionals", diu Hereu.

L'informe d'Ernst and Young s'ha realitzat a través d'entrevistes a 72 líders de ciutats del món que valoren la visió de la ciutat, la seva estratègia, el desenvolupament econòmic i social, la sostenibilitat, els reptes que afronta la seva metròpolis i la seva forma de govern.

stats