Societat 20/06/2012

Barcelona demana contundència judicial contra els trilers de la Rambla

La Guàrdia Urbana va fer més de 1.700 detencions durant l'any passat i, per això, l'Ajuntament demana més contundència a l'hora de jutjar-los

Maria Ortega
1 min

BarcelonaEl primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Joaquim Forn, ha expressat aquest dimecres la seva "preocupació" per la decisió de l'Audiència de Barcelona, feta pública aquesta setmana, d'absoldre una desena de trilers de la Rambla en considerar que no estava provat que estafessin un turista. Forn ha demanat contundència" als jutges per acabar amb aquest tipus de pràctiques al centre de la ciutat i ha remarcat l'esforç que ja està fent el consistori en aquest sentit perquè la judicatura hi vagi de la mà. Durant l'any passat, es van fer 5.500 actuacions contra trilers a la Rambla, que van acabar en 1.700 detencions, segons ha concretat el primer tinent d'alcalde.

Forn també ha destacat que, en el que va d'any, ja s'han fet 1.300 actuacions contra trilers. Ha remarcat, també, que aquest esforç policial ha permès reduir el nombre de persones que es dediquen aquest tipus de jocs al carrer. Si l'any passat, en comptaven 60, aquest any estimen que n'hi ha uns 25.

El primer tinent d'alcalde ha assegurat que la Guàrdia Urbana també recull proves per demostrar que alguns d'aquests trilers actuen de forma organitzada.Ha remarcat que si la "llei ni està prou clara, s'ha de modificar", però que en qualsevol cas els jutges "tenen marge" per aplicar-la.

stats