Societat 19/04/2012

Barcelona demanarà a l'ATM que l'estació de Glòries passi a dir-se "Glòries catalanes"

El govern de CiU accepta fer arribar la proposta de la coalició independentista UxBCN a l'Autoritat del Transport Metropolità. Joan Laporta (Dcat) defensa el canvi de nom per "no continuar obviant el fet català de la nomenclatura com es va fer en el franquisme"

Ara
1 min

BarcelonaL'ajuntament de Barcelona proposarà a l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) que canviï el nom de l'estació de metro de Glòries pel de "Glòries Catalanes". En la comissió de seguretat d'aquest dijous, el govern municipal de CiU ha acceptat fer arribar la proposta de la coalició independentista Unitat per Barcelona -UxBCN- (ERC+Dcat+Rcat) a l'autoritat responsable del transport públic. UxBCN denuncia que "32 anys després" de recuperar la denominació 'Glòries catalanes' "encara es continuï amb la retolació franquista". En la seva intervenció, Joan Laporta (Dcat) ha defensat que "una parada de transport no pot utilitzar una denominació franquista, incorrecte i inapropiada que, a més, no explica el sentit del nom". Laporta ha explicat que la denominació 'Glòries Catalanes', originària del 1863 i recuperada el 1980 després del canvi que va patir el 1939, "està dedicada a les glòries cíviques i militars de Catalunya". En aquest sentit, consideren "inapropiada" una denominació que no explica quin és el sentit del nom de la plaça "per la indefinició i amplitud de la paraula glòries", i defensen el canvi per "no continuar obviant el fet català de la nomenclatura com es va fer en el franquisme".

El tinent d'alcalde Joaquim Forn (CiU) s'ha compromès a portar aquest tema a l'ATM per fer viable una reivindicació "plena de sentit" que demana el seu nom complet.

stats