Societat 27/04/2012

El ple de Barcelona explicita el rebuig als pressupostos de l'Estat

Tots els grups excepte el PP donen suport a dues proposicions que denuncien el "menysteniment" del govern espanyol a la capital catalana

Acn
1 min

BarcelonaEl ple de l'Ajuntament de Barcelona ha mostrat el seu clar rebuig als pressupostos generals de l'Estat i a les repercussions que tindrà sobre la ciutat en la sessió d'aquest divendres. Tots els grups municipals, excepte el PPC, s'han posat d'acord i han aprovat dues proposicions -presentades per ICV-EUiA i Unitat per Barcelona- que rebutgen els comptes, denuncien que suposaran retallades per als barcelonins i lamenten les mancances en les partides pressupostàries dedicades a la capital catalana. En aquest sentit, un dels textos considera que el govern espanyol menysté Barcelona, mentre que l'altre afirma que els comptes de l'Estat atempten contra l'autogovern de la ciutat perquè no respecten la Carta Municipal.

En el mateix plenari, s'ha aprovat la revisió del Pla Econòmic i Financer per tal d'assolir l'objectiu d'estabilitat pressupostària i dèficit zero durant aquest exercici, un any abans del previst. La segona tinent d'alcalde i responsable de l'àrea d'Economia, Empresa i Ocupació del consistori, Sònia Recasens, ha destacat que aquest pas servirà perquè l'Ajuntament pugui retornar a l'Estat els 300 milions corresponents a les liquidacions negatives de l'IRPF en deu anys en comptes de cinc. Els tres grups majoritaris -CiU, PSC i PPC- han donat suport a la mesura. En canvi, ICV-EUiA i UxB s'hi ha abstingut, tot i entendre els motius que han portat el govern municipal a promoure la revisió.

stats