Societat 19/12/2011

Barcelona invertirà 10 milions en sis anys per rentar la cara de la Rambla

Prendre decisions sobre el futur de les estàtues humanes o dels antics ocellaires són dues de les prioritats del Pla Cor 2012-2018 que ha presentat aquest dilluns l'Ajuntament

Maria Ortega
2 min

Barcelona"A la Rambla, el que cal és passar a l'acció". Així ha presentat l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, el Pla Cor, que injectarà deu milions d'euros en els propers sis anys per rentar la cara a aquesta artèria de la ciutat. El procés, com ha remarcat la regidora de Ciutat Vella, Mercè Homs, es vol fer de manera conjunta amb veïns, comerciants i entitats de la zona i per això es crearà Rambla Viva, un òrgan de seguiment i acompanyament del procés de transformació, que es reunirà per abordar cadascun dels sis eixos en què es basa el Pla. El primer punt, que es posarà sobre la taula el proper 13 de gener, serà el futur de les estàtues humanes.

El Pla també es plantejarà qüestions socials, com ara la manera d'abordar la presència de prostitució al carrer. L'eix econòmic estudiarà la manera d'equilibrar consum i gaudi i, en aquest punt, es discutirà, per exemple, el futur dels antics ocellaires, que en aquest moments tenen obert un procés judicial contra l'Ajuntament per la manera com es va fer la seva reconversió i l'anunci posterior que haurien de marxar de la Rambla. L'equip de Trias també es planteja aspectes com la pacificació del trànsit o el rellançament cultural de la zona.

Trias ja ha advertit, durant la presentació del Pla que la seva implementació "no serà fàcil", però que la ciutat no es pot permetre "deixar que la Rambla caigui en la degradació". L'alcalde ha remarcat que el seu equip ja té un "planejament global"de la zona i que les sessions participatives serviran per acabar de concretar les decisions que es prenen. De moment, les estàtues han prorrogat el seu permís per estar-se a la Rambla -guanyat per sorteig- fins al mes de març, quan es preveu tenir una decisió presa.

stats