Societat 31/05/2012

Barcelona vol evitar l'acumulació de ferralla i cartrons als solars ocupats per reduir el risc d'incendis

L'Ajuntament estudia maneres per convèncer les persones que es dediquen a recollir ferralla i cartrons d'organitzar-se conjuntament per no acumular els materials que volen vendre als assentaments

Maria Ortega
2 min

BarcelonaL’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, s'ha reunit aquest dijous amb entitats socials i veïnals per abordar la situació dels assentaments del Poblenou, després dels dos incendis que s'hi han declarat aquests últims dos mesos –el primer dels quals es va cobrar quatre víctimes–. El responsable del pla municipal sobre

En aquest sentit, fonts municipals han concretat que estan treballant en la línia de "l'emprenedoria social" per tal de buscar solucions que contribueixin a reduir els riscos associats a l'acumulació de ferralla o cartrons als solars. Es posarà sobre la taula d'aquestes persones, per exemple, la possibilitat de muntar petites cooperatives que els permetin disposar de forma conjunta d'un magatzem. Això permetria, segons fonts municipals, disminuir la vinculació d'aquestes persones amb els solars, ja que, segons expliquen, en moltes ocasions no volen deixar els assentaments perquè és on acumulen tot el material que tenen per vendre. El que es proposa al consistori és estudiar formes de regularitzar aquesta activitat per tal de disminuir-ne els riscos associats.

La via de les cooperatives, de fet, ja l'havien posat sobre la taula les entitats de suport i ajuda que treballen als assentaments de la ciutat, que també van reivindicar la possibilitat d'instal·lar barracons per acollir les persones que malviuen en aquests espais.

En la trobada d'avui, entitats i Ajuntament han estat d'acord que cal anar més enllà del desallotjament de les persones que malviuen en solars ocupats, però el consistori ha fixat com a prioritat número u la seguretat. I això passa, segons han explicat, per demanar als propietaris que tanquin els solars. Els veïns, però, no han sortit satisfets de la trobada, perquè segons explica Manel Andreu, de l'Associació de Veïns i Veïnes del Poblenou, "la conversa ha estat poc concreta i s'ha centrat més en la necessitat de treure les persones que viuen en assentaments, que a donar-los alternatives".

stats