Societat 30/04/2012

Barcelona avisa el moviment 15-M que les ordenances impedeixen acampar

El tinent d'alcalde de Seguretat i Mobilitat, Joaquim Forn, remarca que la plaça Catalunya no es pot convertir en un "campi qui pugui", en al·lusió al que va passar l'any passat

Efe
2 min

BarcelonaL'Ajuntament de Barcelona ha descartat aquest dilluns que els membres del 15-M puguin tornar a acampar a la plaça de Catalunya, com tenen previst amb motiu del primer aniversari de la primera manifestació del moviment, perquè les ordenances municipals no ho permeten, mentre que Interior ha indicat que la policia només intervindrà a petició del consistori si hi ha desordres públics.

En declaracions a Efe, el primer tinent d'alcalde de Seguretat i Mobilitat, Joaquim Forn, no s'ha oposat al fet que es rememori l'acampada del 15-M a la plaça Catalunya, però amb "una acampada no, perquè no està permès per les ordenances". "Manifestacions les que vulguin", ha afegit Forn, que ha assenyalat que les decisions sobre una eventual intervenció de les forces de seguretat dependrà de "la voluntat" que tinguin els manifestants.

Forn ha considerat que es poden acceptar concentracions limitades en el temps però "de cap manera que la plaça Catalunya es converteixi en un campi qui pugui", en al·lusió al que va passar l'any passat.

De la seva banda, el conseller d'Interior, Felip Puig, ha subratllat, en declaracions a TV3, que "l'ocupació de l'espai públic només serà objecte d'intervenció de la policia si hi ha risc per a la seguretat ciutadana o alteració de l'ordre públic". Després de recordar que és competència de l'Ajuntament la regulació del civisme i el control de la plaça, Puig ha recalcat que només actuarà amb les forces de seguretat si "l'alcalde demana el suport de la policia perquè es produeixen altercats".

"Tothom ha de poder exercir el dret de reunió, l'única limitació és si apareixen problemes d'ordre públic", ha afegit el conseller.

Els 'indignats' tenen intenció de tornar a acampar a la plaça Catalunya el pròxim 12 de maig i estar-hi durant tres dies per commemorar el primer aniversari del moviment reivindicatiu. Després de les declaracions del passat 25 d'abril del ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, en què advertia que les acampades són "actes il·legals", Puig s'ha mostrat avui menys contundent: "El ministre té el seu criteri, però per part del Govern la posició és de respecte al dret de manifestació, però també al de poder gaudir de l'espai públic".

stats