Societat 16/08/2012

Barcelona multarà amb sancions més greus els clients de la prostitució

Les multes seran més elevades i se situen entre els 100 i els 3.000 euros, segons la gravetat de la conducta

Ara
1 min
Prostitució al Raval de Barcelona

BarcelonaA partir d'aquest divendres, Barcelona multarà amb més contundència i amb sancions més elevades els clients i les persones que afavoreixin o promoguin el consum de la prostitució. En canvi, les multes per les persones que exerceixin la prostitució seran més lleus i fins i tot s'inclou la possibilitat de substituir-les per mesures alternatives. A Barcelona, la demanda i l'oferiment de serveis sexuals a l'espai públic són conductes prohibides des del 2006.

El govern local vol donar resposta a un fenomen que es produeix a l'espai públic i que en molts casos suposa una vulneració dels drets humans. De fet, segons dades del mateix Ajuntament, aquest any s'ha incrementat un 67% el pressupost destinat a atendre les persones que exerceixen la prostitució, perquè és "una prioritat" del consistori oferir protecció a aquest col·lectiu.

En concret, l'ordenança "prohibeix oferir, acceptar o mantenir serveis sexuals retribuïts a l'espai públic", especialment quan tinguin lloc en espais a menys de dos-cents metres d'escoles. A més, també prohibeix qualsevol conducta que "afavoreixi i promogui" el consum de prostitució. Segons la gravetat de les conductes i el lloc on es duguin a terme, les multes van de 100 a 3.000 euros.

stats