Societat 21/12/2011

Barcelona negocia quedar-se amb el 40% de la recaptació de la taxa turística

L'Ajuntament vol fer valer l'especificitat de la capital per incrementar el percentatge de l'impost que queda per al municipi, que amb el text a la mà és del 25%

Ara
1 min

BarcelonaBarcelona està en converses amb la conselleria d'Empresa i Ocupació per aconseguir quedar-se amb un 40% de la recaptació de la taxa turística. La llei de mesures fiscals i financeres preveu que el 75% sigui per a la Generalitat i el 25% per als municipis, però la segona tinent d'alcalde de Barcelona, Sònia Recasens, ha explicat avui que l'Ajuntament ha fet valer la importància de la capital en el turisme a Catalunya per defensar la seva especificitat i la necessitat de bilateralitat en les negociacions. Recasens ha remarcat que, tenint en compte que "Barcelona concentra el 45% del total de pernoctacions del país i que rep 2,5 milions de creueristes cada any", ha de rebre "un tracte diferenciat" i que per això es reclama el 40% de la taxa.

El president de Turisme de Barcelona, Joan Gaspart, per la seva banda, aplaudeix la mesura per poder mantenir l'esforç inversor en promoció, tot i que ha matisat que, com a empresari, no ho veu amb bons ulls. Gaspart ha assegurat que el conseller d'Emrpesa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, s'ha compromès que el 100% de la recaptació de la taxa s'inverteixi en promoció turística i aspectes relacionats indirectament, com poden ser les subvencions a companyies com ara Ryanair o les inversions en esdeveniments com el campionat de Fórmula 1 a Montmeló, i que els empresaris del sector participaran en el procés per decidir en què s'inverteix. D'altra banda, també està d'acord en el tracte diferenciat per a Barcelona.

stats