Societat 19/10/2011

Barcelona obre 155 edificis i cases al públic

El '48h Open House' permetrà als més curiosos entrar, aquest cap de setmana, a espais emblemàtics com la Torre de Collserola

Ara
2 min

BarcelonaMés de 150 edificis de Barcelona obriran les seves portes als curiosos aquest cap de setmana en el marc de la segona edició del 48h Open House, un certamen de divulgació arquitectònica que vol obrir als ciutadans des d'habitatges fins a teatres o parcs que solen estar tancats al públic. Des de petits pisos fins a emblemes del skyline barceloní com ara la Torre de Collserola.

Es tracta de la segona edició d'un esdeveniment gratuït, organitzat per ArquitecturaReversible, que l'any passat, quan el mapa de visites incloïa només 130 espais (dels quals repeteixen la meitat) va atreure ja uns 25.000 barcelonins desitjosos de saber més sobre aquests edificis. Entre alguns dels més de 70 nous espais que es podran veure aquest any hi ha la Torre de Collserola de Norman Foster (visita que s'ha de reservar prèviament) o l'acabat de rehabilitar Hotel Espanya, al Raval, un edifici que manté les intervencions modernistes de Domènech i Montaner i Ramon Casas.

També s'inclouen una desena dels edificis construïts per Enric Sagnier, el gran arquitecte modernista que va deixar la seva empremta en molts punts de l'Eixample. En l'àmbit dels espais particulars, habitatges, restaurants i establiments comercials, destaca l'estudi del dissenyador Peret al barri del Raval, un antic magatzem del qual es va enamorar quan el va veure per primera vegada a mitjans dels vuitanta, com ha explicat ell mateix a la presentació de l'esdeveniment.

Altres novetats seran les visites a al cementiri de Montjuïc o poder gaudir d'un assaig general d'una obra de Pessoa a l'escenari de La Seca o d'una experiència culinària a l'espai gastronòmic Ernesto Meda, a la Casa de les Punxes. A tots ells, s'hi sumen els espais que van tenir més visites l'any passat, com el Círculo Ecuestre, l'Ateneu Barcelonès, la Biblioteca Arús, l'Hotel Mandarí o la Torre Girona que allotja el supercomputador Mare Nostrum. La llista sencera d'espais a visitar es pot consultar a la web de l'esdeveniment.

stats