Societat 08/06/2012

Barcelona prohibeix les rutes organitzades entre locals d'oci nocturn de Ciutat Vella

L'Ajuntament ha anunciat avui un decret de l'alcalde per acabar amb aquest tipus d'activitats que preveu sancions de 900 euros per a promotors, guies i establiments

Maria Ortega
2 min

BarcelonaL'Ajuntament de Barcelona vol acabar amb les rutes nocturnes organitzades que porten els grups d'un bar a l'altre de Ciutat Vella a preus molt ajustats. Per això el primer tinent d'alcalde de la ciutat, Joaquim Forn, i la regidora del districte, Mercè Homs, han presentat avui un decret de l'alcalde que prohibeix aquesta mena de recorreguts i que sancionarà amb multes de fins a 900 euros els promotors, guies o locals que participin en aquestes rutes. La prohibició serà vigent entre les onze de la nit i les set del matí amb l'objectiu fonamental, segons ha remarcat Homs, de "millorar la convivència nocturna i que els veïns puguin dormir".

Segons ha explicat, aquesta mena de rutes han anat a l'alça els últims anys i, en temporada alta, hi pot haver entre 10 i 20 grups –cadascun d'entre 30 i 60 persones– pels carrers de Ciutat Vella. Es tracta de rutes que s'organitzen amb preus molt ajustats i alguna mena de distintiu, com ara un braçalet i que, com ha explicat la regidora, recorren uns cinc o sis locals per nit i traslladen el soroll de l'interior dels bars al carrer.

Joaquim Forn ha matisat que aquest decret no s'aplicarà com a tal a tots els comiats de solters, però que sí que es perseguiran aquells que, a determinades hores de la nit, tinguin un comportament semblant al d'aquests grups organitzats i, per tant, també alterin la convivència amb els veïns. Segons el primer tinent d'alcalde, "l'Ajuntament té clar que hi ha un tipus de turisme que no ens interessa i els locals nocturns també ho haurien de tenir clar". Es tracta, segons Forn, d'una "mesura valenta" que el consistori està "convençut" que ha de prendre, en una línia semblant, ha explicat, a la de prohibir la circulació d'autocars turístics al voltant de la Sagrada Família per millorar-hi la convivència.

El nou decret està previst que entri en vigor la primera setmana de juliol i, de moment, s'aplicarà exclusivament al districte de Ciutat Vella, que és on l'Ajuntament ha detectat de manera més clara el problema de les rutes d'oci 'low cost' organitzades.

stats