Societat 23/05/2012

Barcelona prohibirà que les bicis circulin per les voreres

L'alcalde de la ciutat, Xavier Trias, ha anunciat una nova ordenança per regular la circulació de bicicletes pels carrers

Maria Ortega
1 min

BarcelonaL'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, es marca com una de les prioritats d'aquest any posar ordre en la circulació de bicicletes. Té clar que vol evitar que transitin per les voreres i tinguin conflictes amb els vianants. Ahir, en el marc de la conferència de balanç del seu primer any de mandat, va anunciar que el seu equip treballa en una nova ordenança per regular els drets i els deures dels ciclistes.

Trias va celebrar, en la seva conferència, l'èxit de projectes com el Bicing i l'auge que ha viscut aquests últims anys la bicicleta en general al conjunt de la ciutat, però va remarcar la necessitat de posar-hi ordre. Creu que és el moment de marcar els límits i ja treballa en la manera de prohibir que circulin per sobre de les voreres. La nova normativa ha d'estar enllestida abans que acabi l'any i anirà una passa més enllà de l'ordenança vigent, que sí permet als ciclistes pujar a les voreres si no hi ha carril bici i la vorera té l'amplada necessària (mínim 5 metres).

En la mateixa conferència, a la Fundació Fòrum Barcelona, l'alcalde va admetre que serà molt difícil que, tenint en compte la situació econòmica, en aquest mandat tirin endavant molts dels grans projectes que tenia (Glòries, Blau@Ictínea...). Prioritza la partida destinada a la despesa social.

stats