GASTRONOMIA
Societat 25/05/2012

Barcelona proposa tapes econòmiques contra la crisi

Bones tapes a preus econòmics. El cinquè concurs De Tapes per Barcelona va començar ahir amb 41 establiments participants. Fins a principis de juny es podran degustar tapes i cervesa per 2,4 euros.

T. Gutiérrez
2 min
La tapa de calamar que ha ideat el bar El Xop d'Or per a aquesta setmana.

BARCELONA.Els amants de les tapes estan d'enhorabona. Fins al diumenge 3 de juny tenen 41 bars i restaurants repartits per tot Barcelona que competeixen per endur-se el premi a la millor tapa. Els clients que vagin a aquests locals hi podran trobar tapes innovadores, d'autor, elaborades i originals, especialment creades per a aquest concurs, que aquest any arriba a la cinquena edició. El gran al·licient de la iniciativa és que les tapes se serveixen a 2,40 euros, acompanyades d'una cervesa.

Segons el president del Gremi de Restauració, Gaietà Farràs, amb aquesta iniciativa es pretén "donar suport als establiments de restauració de la ciutat i impulsar el sector, en una situació de crisi com l'actual". Segons Farràs, el concurs també serveix per "dinamitzar la ciutat i la seva gastronomia a través de la cultura de les tapes" i atreure clients -tant locals com turistes- amb el reclam d'un preu molt econòmic.

35.000 tapes servides

Amb aquesta cinquena edició de De Tapes per Barcelona, la iniciativa ja s'ha convertit en un clàssic per als amants d'aquest tipus de plats. Segons els organitzadors, s'espera superar les 35.000 tapes servides i apunten que els clients faran rutes gastronòmiques per tots aquests locals fins que quedin tips, com ja va passar en l'edició anterior l'hivern passat.

El jurat del concurs, que farà públic el 3 de juny el seu veredicte, premiarà tres categories. D'una banda la Tapa Gremi de Restauració, que s'escollirà en funció de la seva elaboració, originalitat, creativitat i presentació. D'altra banda, la Tapa Estrella Damm, que reconeixerà la que casi més bé amb la cervesa, o fins i tot la tapa que inclogui aquesta beguda com a ingredient. La tercera categoria és la Tapa Popular. Serà la que sortirà de les votacions que fan els mateixos clients dels locals a través de la web d'aquesta iniciativa.

Aquest any, amb motiu de la celebració de la final de la Copa del Rei de futbol d'avui entre el Barça i l'Athletic Club, el gremi ha presentat una novetat: l'agermanament de la cuina catalana i la basca, que competiran fora del camp per convèncer els paladars dels consumidors.

A més, per primera vegada l'Escola d'Hostaleria del País Basc se suma a la de Barcelona en aquesta iniciativa gastronòmica i participarà en l'elaboració de tapes al llarg d'aquesta setmana.

stats