CAP D'ANY
Societat 01/01/2011

El centre de Barcelona recupera la normalitat al matí després de les celebracions de Cap d'Any

Redacció
2 min

BarcelonaEl centre de Barcelona ha recuperat la normalitat al matí després de les celebracions de la nit de Cap d'Any. A la plaça de Catalunya s'han produït després de les campanades alguns incidents, on un grup de joves han llançat tanques situades al voltant de la plaça. Hi ha hagut d'intervenir la Guàrdia Urbana. Tot i això, a les sis del matí, el dispositiu de neteja seguia la seva feina després que aquest es posés en marxa passada la mitjanit. De fet, a la plaça de Catalunya hi han treballat, segons la previsió de l'Ajuntament de Barcelona, 115 operaris d'equips de neteja, assistits per 46 vehicles i 38 grans contenidors d'envasos.

A les sis del matí, diferents grups de joves anaven desfilant pels carrers cèntrics de Barcelona després de les celebracions de Cap d'Any. Dos policies de la Guàrdia Urbana, situats a la plaça de Catalunya, donaven bàsicament informació a ciutadans que ho reclamaven, sobre tot a francesos i italians. Els serveis de neteja seguien amb la seva feina.

I és que l'Ajuntament de Barcelona havia dissenyat un dispositiu especial de seguretat i neteja per a la nit de Cap d'Any. La Guàrdia Urbana ha reforçat els controls de trànsit, alcoholèmia, drogotest i venda ambulant il·legal, i ha establert un dispositiu de control d'accessos, tant a la plaça de Catalunya com a la Rambla i el tronc central de Ciutat Vella.

En concret, a partir de les 21.45 hores i fins a les 2.00 hores del dia 1, s'ha restringit l'accés a la plaça de Catalunya en vehicle privat i només la ronda de la Universitat i la ronda de Sant Pere han quedat obertes al trànsit. El trànsit ascendent de la Rambla s'ha desviat cap a Portal de la Pau, mentre que el trànsit residual s'ha dirigit cap als carrers Canuda, Arcs, Capellans, Sagristans i Joaquim Pou fins a Via Laietana. El trànsit dels carrers Tallers i Ramalleres s'ha desviat per Tallers fins a la Rambla descendent.

També a partir de les 22.00 hores no s'ha pogut accedir a la plaça de Catalunya amb ampolles de vidre, de manera que s'hi habilitaran set punts d'accés controlat, on personal de neteja intercanviarà els envasos de vidre per gots biodegradables.

Així mateix, s'han situat tanques metàl·liques al voltant de la plaça de Catalunya. De fet, alguns dels moments de tensió que s'han viscut ha estat quan un grup de joves passada la mitjanit han llaçat tanques. Al lloc dels incidents hi ha hagut d'intervenir la Guàrdia Urbana.

El dispositiu de neteja a la plaça de Catalunya ha estat de 115 operaris, s'han instal·lat 19 contenidors grans i 10 de petits de recollida de vidre i 9 per a la d'envasos. El dispositiu especial està format per 57 operaris extres i 58 del servei ordinari de neteja de la zona, i alhora hi ha hagut 46 vehicles treballant.

stats