Societat 21/06/2012

Barcelona subvencionarà l'IBI de persones vídues amb ingressos baixos

L'Ajuntament contempla una subvenció del 50% de la quota líquida per a les persones vídues més grans de 65 anys i amb una renda que no estigui 1,5 vegades per sobre del sou mínim interprofessional

Efe
1 min

BarcelonaLa Comissió de Govern de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest dijous una sèrie de mecanismes perquè les persones vídues que reuneixin determinats requisits puguin gaudir d'una subvenció sobre l'Impost sobre Béns i Immobles (IBI). En concret, l'executiu municipal contempla una subvenció del 50% de la quota líquida d'IBI per a les persones vídues més grans de 65 anys i amb una renda que no estigui 1,5 vegades per sobre del sou mínim interprofessional, segons ha informat el consistori en un comunicat.

L'Ajuntament també ha decidit ampliar la cobertura de les subvencions de l'IBI a famílies monoparentals amb fills de fins a 21 anys, una edat que s'allargarà als 26 anys en cas que els descendents estiguin estudiant. Fins ara, només eren beneficiàries de les subvencions a l'impost les famílies monoparentals amb fills menors de 8 anys.

La quantia d'aquesta subvenció es calcularà en funció del valor cadastral de l'immoble.

Aquestes subvencions s'emmarquen a l'acord entre CiU i PP per a l'aprovació de les ordenances fiscals del 2012, que inclouen també la bonificació del 60% de l'IBIper a famílies nombroses , que poden arribar al 90 % en cas que hi hagi discapacitats.

L'Ajuntament abonarà la subvenció a final del 2012, una vegada que el contribuent hagi pagat el rebut de l'IBI d'aquest any.

stats