Societat 24/11/2011

Barcelona dóna llum verda a la pista de gel a la plaça Catalunya

El districte de l'Eixample ha acceptat la proposta presentada per la Fundació Barcelona Comerç per instal·lar, al center de la ciutat, una pista de patinatge de 1.200 metres quadrats

Ara
1 min

BarcelonaS'han acabat les especulacions. Barcelona tindrà, finalment, una pista de gel a la plaça Catalunya, tal com havia sol·licitat la Fundació Barcelona Comerç. El districte de l'Eixample ha donat avui l'aprovació perquè la iniciativa, que s'havia anat negociant prèviament amb l'Ajuntament per complir tots els requisits, tiri endavant. La pista s'instal·larà des de principis de desembre fins al 8 de gener, estarà coberta per protegir-la de sol i pluja, i tindrà 1.200 metres quadrats. Hi haurà, també, una barra on s'hi vendran begudes calentes. El preu del lloguer dels patins se situarà entre els 5 i els 6 euros per a mitja hora, segons concreta el president de la Fundació, Salvador Albuixech. No serà, però, la primera de Barcelona: el centre comercial Pedralbes Centre fa més d'una dècada que en munta una.

El projecte de la plaça Catalunya té un cost de 700.000 euros que se sufraga entre una quinzena de patrocinadors i la recaptació del lloguer dels patins. Segons Albuixech, l'objectiu de la iniciativa és "activar el comerç en temps de crisi", però també "promocionar la imatge de Barcelona com a ciutat, donar-li nous atractius".

El muntatge d'una pista de patinatge al centre de Barcelona, que l'alcalde Trias ja va avançar que comptava amb tot el seu suport, ha encès els ànims de l'oposició. PSC i ICV-EUiA han acusat l'equip de govern de privatitzar l'espai públic. Les condicions que va especificar el consistori per acceptar la idea van ser que comptés amb finançament privat i complís les condicions de seguretat.

stats