Societat 05/03/2012

Bars de l'Arboç pengen tapes de vàter a les façanes per protestar per la pujada de taxes de les terrasses

Els hostalers del municipi del Baix Penedès denuncien que l'Ajuntament els cobra "fins a un 1.300% més" per ocupar la via pública

Efe
1 min

L'ArboçUna vintena de bars de l'Arboç han penjat una tapa de vàter a les seves façanes i l'ofereixen com a "terrassa portàtil" en protesta per la pujada de les taxes per ocupació de la via pública per a les terrasses, que s'ha incrementat en un 1.300% en alguns casos, segons denuncien els responsables dels locals.

A més de l'increment, l'Ajuntament ha establert que es cobraran a banda els dies de la fira (a raó de 15 euros per metre quadrat ocupat) i el doble per a les festes patronals.

Segons els hostalers, per poder pagar aquestes taxes haurien de doblar el nombre de clients com a mínim.

Per la seva banda, l'Ajuntament argumenta que els locals només pagaran els mesos que col·loquin les terrasses perquè, segons els seus propis càlculs, cada bar paga actualment uns cinc cèntims d'euro al dia per tenir la terrassa i, a partir d'ara, abonarà al voltant d'un euro, que "és més lògic".

El consistori també té previst, a banda de no cobrar els mesos que no es munti la terrassa, aplicar diverses modalitats de bonificacions, però els bars consideren que és un "abús" i, per això, han penjat les tapes de vàter a les façanes de locals i cartells reivindicatius que expliquen: "Anul·lada la terrassa per abús de l'Ajuntament, preguem disculpes".

La Unió de Comerciants (UCLA) dóna suport als propietaris dels bars i ha sol·licitat una reunió urgent amb el consistori per clarificar les taxes, no només perquè s'acosta la temporada d'instal·lar les terrasses, sinó perquè, a causa de la llei del tabac, la temporada de terrasses és ara tot l'any.

stats