Societat 10/03/2011

Benet XVI diu que la resurrecció de Jesús és un fet creïble

El Papa assegura en un llibre que "Crist ressuscitat no és algú que hagi retornat a la vida biològica normal i després segons les lleis de la biologia hagi de morir de nou". A més, eximeix els jueus de ser els culpables de la mort del profeta

Redacció
2 min
El papa Benet XVI a la Sala Pablo VI.

BarcelonaBenet XVI afirma que la resurrecció de Jesús és un fet històricament creïble i que els jueus no van ser els culpables de la seva condemna a mort, en la segona part del seu llibre "Jesús de Natzaret", que ha sortit avui a la venda. El llibre, de 396 pàgines i editat en set idiomes, narra la setmana de pasisó de Crist. El Papa teòleg assegura que Jesús ressuscitat no és algú que hagi retornat a la vida biològica normal i després segons les lleis de la biologia hagi de morir de nou. "Si la resurrecció no hagués estat rés més que el miracle d'un mort reviscut no tindria per a nosaltres en darrera instància cap interès, no tindria més importància que la reanimació per la perícia dels metges d'algú clínicament mort". El papa que afegix que si hagués estat inventada s'hauria insistit "en la plena corporeïtat, en la possibilitat de reconèixer-lo immediatament", quan Jesús "no ha retornat a l'existència empírica, sotmesa a la llei de la mort".

A més, eximeix els jueus de ser els culpables que Jesús fos condemnat a mort i assenyala que, quan a l'Evangeli de Mateu es parla que "tot el poble" va demanar la crucifixió de Crist, "no s'expressa un fet històric". "Com hauria pogut tot el poble (jueu) ser present en aquest moment per demanar la mort de Jesús?", es pregunta el Papa, que reconeix que aquesta errònia interpretació ha tingut "fatals" conseqüències, en referència a les contínues acusacions de deïcidi als jueus durant segles, que van propiciar la seva persecució. Benet XVI precisa que la "realitat" històrica apareix més correcta en els evangelis de Joan i Marc. Segons Joan, simplement els jueus hi van anar, però aquesta expressió "no indica de cap manera que es tractés del poble d'Israel com a tal i menys que tingués un caràcter racista", escriu.

stats