Salut
Societat 19/01/2011

Beure fins a mig litre de cervesa és sa (i no fa panxa)

Redacció
1 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } Ingerir fins a mig litre diari de cervesa no té conseqüències sobre la línia. El mite de la panxa cervesera l'ha enderrocat un estudi elaborat per l'Hospital Clínic, la Universitat de Barcelona i l'Institut de Salut Carlos III, per encàrrec del Col·legi Oficial de Metges d'Astúries. La conclusió a la qual arriben és clara: un consum moderat d'aquesta beguda no només no engreixa, sinó que redueix el risc de diabetis i hipertensió.

L'estudi explica que el ventre estrafet típic de certs perfils dels països saxons es deu a la combinació d'una ingesta molt més gran de cervesa, sumada a una cuina rica en greixos i una vida sedentària.

L'assaig s'ha realitzat a partir de 1.249 casos, homes i dones majors de 57 anys, que, per l'edat, tenen un major risc cardiovascular. Els autors sostenen que la dosi recomanada perquè sigui saludable és de dos gots diaris per a les dones i tres per als homes (sempre que mantinguin una dieta equilibrada i facin exercici moderat).

stats