Societat 17/06/2011

Beure massa cafè pot provocar al·lucinacions auditives

Un estudi d'un grup d'investigadors australians troba que les persones amb un nivell de cafeïna més alt són més propenses a sentir coses que no hi són

Redacció
1 min
Una tassa de cafè

BarcelonaBeure massa cafè pot tenir més conseqüències de les que es pensava. Segons The Huffington Post, un grup d'investigadors australians de la Universitat de LaTrobe ha arribat a la conclusió que ingerir més de cinc tasses de cafè cafeïnat al dia pot augmentar el risc de partir al·lucinacions auditives, segons un estudi publicat a la revista Personality and Individual Differences. Es van utilitzar 92 persones amb diferents nivells de consum del cafè. Els individus havien de posar-se uns cascs i prémer un timbre cada cop que sentissin una cançó coneguda. De fet, però, no se sentia cap cançó. Les persones amb un nivell de cafeïna més alt van prémer el timbre una mitjana de tres vegades, mentre que els menys addictes a aquesta substància el van fer sonar només un cop.

Tot i que la mostra de l'estudi era petita, els resultats concorden amb els d'un experiment publicat el 2009 a la mateixa revista, on s'apuntava que, a més de poder patir més al·lucinacions auditives, els més assidus a la cafeïna també eren més propensos a veure coses que no hi eren. Es creu que la cafeïna pot empitjorar els efectes de l'estrès, ja que podria augmentar la quantitat de cortisol, una hormona que el cos allibera sota aquesta situació.

stats