Societat 29/12/2011

Barcelona allarga l'horari del Bicing fins a les dues de la matinada de diumenge a dijous

L'inici de servei es mantidrà a les cinc del matí i el cost afegit de l'increment horari l'assumeix íntegrament la concessionària

Maria Ortega
2 min

BarcelonaA partir del 2 de gener, els usuaris del Bicing el podran fer servir fins a les dues de la matinada entre diumenge i dijous. D'aquesta manera, el servei s'allarga dues hores cada dia, ja que fins ara finalitzava a la mitjanit. L'objectiu de la mesura, com ha explicat aquest dijous la tinent d'alcalde Sònia Recasens, és "donar alternatives de transport als ciutadans per a la sortida del cine, del teatre o de sopars", com ja havia proposat l'alcalde Trias en campanya electoral. El cost de guanyar aquestes dues hores diàries, un 10% més de servei, l'assumeix l'empresa concessionària, Clear Channel. En dies laborables, el Bicing començarà a funcionar a les cinc del matí, com fins ara, i els caps de setmana i festius el servei funcionarà les 24 hores.

D'altra banda, Recasens ha remarcat que el Bicing ja ha consolidat 120.000 usuaris, que estan "fidelitzats" i que el número d'usos ha crescut un 30% en relació a l'any anterior: s'ha passat dels 11 milions d'usos als 14,5 milions. Això es tradueix en què cada bicicleta s'utilitza, de mitjana, 6,74 vegades al dia. L'Ajuntament calcula que hi ha 1.500 usuaris que utilitzen al servei en la darrera mitja hora de la franja de funcionament i que seran els principals beneficiats de l'allargament horari.

Més enllà d'aquesta millora de servei, el nou equip continua buscant fórmules per reduir el cost del contracte signat amb la concessionària. El 2012 serà, segons Recasens, l'any en què es concretarà l'entrada de publicitat al Bicing. També serà l'any en què es decidirà la manera de bonificar els usuaris que més utilitzin el servei. Una altra de les novetats del proper any és la introducció d'una assegurança obligatòria per a tots els usuaris. I l'objectiu continuarà sent rebaixar el cost del servei per a les arques municipals, que actualment se situa en els 13 milions d'euros anuals.

stats