CIUTATS
Societat 27/12/2010

Blanes es converteix en el primer municipi gironí que s'adhereix al Pacte per a la Convivència Nocturna

Blanes s'ha convertit aquest dilluns en el primer municipi de les comarques gironines i el segon de Catalunya, després de Sitges, en adherir-se al Pacte per a la Convivència Nocturna.

Ara
1 min
D'esquerra a dreta, Robert Barti, director de l'Àrea Acústica del Laboratorio Ensayos Metrológicos; Joaquim Torrecillas, tinent d'alcalde de Govern Local; Josep Trias, alcalde de Blanes, i Joaquim Boadas, secretari general de FECASARM.

BlanesL'acord vol aconseguir conciliar l'activitat dels que durant la nit volen divertir-se amb el descans d'aquells que volen dormir. L'alcalde de Blanes, Josep Trias, ha valorat positivament aquesta iniciativa remarcant que "és important tenir eines de prevenció com aquesta". L'aprovació de la llei que prohibirà fumar a partir del gener a dins dels locals i que obligarà els clients a sortir a fora, ha motivat encara més la signatura d'aquest pacte.

El document, que ha de permetre dur a terme projectes conjunts entre les associacions de veïns, els bars i el consistori, també preveu que l'Ajuntament contracti una empresa especialitzada, Laboratorio de Ensayos Metrológicos, per identificar els punts conflictius i perquè elabori propostes d'actuació. Els 12.000 euros que costa contractar-la els assumiran els locals, amb una aportació de 400 euros cadascun, i el consistori.

A l'acte de signatura hi han assistit representants de l'Ajuntament de Blanes, de l'Associació Catalana contra la Contaminació Acústica (ACCCA) i de la Federació Catalana d'Associacions d'Activitats Recreatives Musicals (FECASARM). El representant de la Federació, Joaquim Boadas, ha manifestat que assumirà amb el suport de l'ajuntament els compromisos derivats de la diagnosi que proposarà les millores concretes a adoptar.

stats