Societat 06/02/2013

Boi Ruiz: "No privatitzaré ni la sanitat pública ni l'ICS"

El conseller de Salut diu que s'ha vist obligat a concedir la gestió del CAP de l'Escala a una empresa privada per evitar incórrer en un delicte de prevaricació

Lara Bonilla
1 min

BarcelonaEl conseller de Salut, Boi Ruiz, ha negat que ell o el Govern vulguin privatitzar la sanitat pública ni l'Institut Català de la Salut (ICS). "Agafo el compromís polític que no privatitzaré la sanitat ni l'ICS", ha dit Ruiz en resposta a les preguntes dels grups parlamentaris a la comissió de salut del Parlament.

Segons el conseller, a l'ICS se li donaran "mecanismes de gestió públics per ser més competitius". Com va avançar l'ARA, a partir d'aquest any, Salut donarà autonomia de gestió a tots els centres d'atenció primària de l'ICS.

El conseller també ha explicat que s'ha donat la gestió del CAP de l'Escala a una empresa privada per no incórrer en un delicte de prevaricació. Ruiz ha negat que l'Hospital Clínic es privatitzi. "Serà públic i el gestionaran els professionals a través d'una fundació", ha assegurat el conseller de Salut.

stats