Societat 01/08/2012

Boi Ruiz: "No hi ha cap centre sanitari català que perilli"

El conseller de Salut assegura a Catalunya Ràdio que "s'han pagat totes les nòmines dels hospitals"

Ara
2 min
El conseller de Salut, Boi Ruiz

BarcelonaEl conseller de Salut, Boi Ruiz, ha assegurat en una entrevista a Catalunya Ràdio que aquest mes "s'han pagat totes les nòmines dels hospitals". Ha reconegut que és cert que no hi ha diners per pagar els concerts, però ha volgut recordar que finalment tots els centres han pogut pagar les nòmines dels treballadors. Ruiz ha dit que "no hi ha cap centre que perilli" i ha valorat molt positivament l'actitud dels hospitals, que han estat "solidaris" entre ells i han fet un "esforç molt gran".

Ruiz ha assegurat que el sistema sanitari català està "resistint bé", tot i l'augment de les llistes d'espera –que ha puntualitzat que van a la baixa–. Ha destacat que els resultats sanitaris globals estan per sobre de la mitjana perquè els paràmetres que pretenien mantenir s'han "preservat amb escreix". Això es deu, sobretot, a l'esforç salarial i als ingressos de l'euro per recepta, ha dit.

En l'entrevista, Ruiz ha fet un balanç d'aquesta mesura impulsada fa un mes. Segons el conseller, el Govern ha recaptat 10 milions d'euros i unes 250 persones s'han negat a pagar la taxa. Les receptes impagades suposen el 0,03% del total.

El conseller ha fet aquestes declaracions el dia que els catalans sumen el copagament estatal a la mesura de l'euro per recepta. Fins ara, el sistema informàtic no podia calcular el nivell de renda dels usuaris ni establir el percentatge que ha de pagar cada català. Malgrat això, el copagament ja era vigent a Catalunya, i per això s'han anat enregistrant les quantitats acumulades que ara cada usuari haurà d'abonar.

En aquest sentit, el conseller ha lamentat que l'Estat encara no hagi fet pública la llista oficial de medicaments als quals no es cobrarà cap percentatge ni taxa.

Ruiz ha assegurat també que la protecció dels malalts crònics "està garantida", i l'ha qualificat com "el repte sanitari del segle XXI"

El conseller de Salut ha volgut agrair també la tasca dels farmacèutics: "Totes aquelles queixes que els ciutadans m'haurien de demostrar a mi les fan als farmacèutics. És molt dur estar al taulell, agraeixo la seva paciència".

@page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm }

stats