Societat 18/08/2015

Boi Ruiz defensa la suspensió dels metges antivacunes proposada pel Col·legi de Metges

El conseller de Salut entén que el Col·legi de Metges és l'òrgan competent per apartar de la professió un metge si vulnera el codi deontològic

Laia Vicens
1 min
El conseller Boi Ruiz, a la Universitat Catalana d'Estiu / JM MONTANER (UCE)

Prada (El Conflent)El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha defensat que el Col·legi de Metges "ha de fer el que cregui oportú en termes deontològics" contra els metges que "facin indicacions que no siguin correctes", en relació amb els metges que promouen els discursos antivacunes. Així, Ruiz avala la proposta del president del Col·legi de Metges de Barcelona (COMB), Jaume Padrós, de suspendre l'exercici dels metges antivacunes perquè, al seu parer, incompleixen el codi deontològic.

Boi Ruiz ha fet aquestes declaracions en un contacte amb els mitjans a Prada, en el marc de la Universitat Catalana d'Estiu. Segons el conseller, el COMB és l'òrgan "competent" per apartar els metges que consideri que se salten el codi ètic. "Si hi ha una 'lex praxis' que es vulnera, el Col·legi té plenes competències per decidir l'exercici mèdic", ha al·legat. Si finalment s'apliqués aquesta mesura, Ruiz ha dit que es plantejaria de manera "molt estricta i curosa".

"Qüestionar a aquestes altures l'eficàcia de les vacunes contra la diftèria o la tos ferina està fora de lloc", ha defensat Ruiz. Una altra cosa, ha concretat, és discutir sobre el debat "científic i no ideològic" de la innovació de les vacunes.

El conseller ha dit que després de la mort del nen amb diftèria s'ha notat més conscienciació amb les vacunes, però ho ha atribuït a un "element cíclic". Segons ha explicat, els ciutadans tendeixen a perdre preocupació quan una malaltia desapareix, però tornen a prendre mesures quan es torna a detectar.

stats