NOU MODEL DE SALUT
Societat 06/04/2011

Boi Ruiz demana a metges passar pàgina i no crear alarmismes en la població

El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha demanat avui als metges "passar pàgina" i començar a caminar cap a les reformes sense crear alarmismes entre la població, en una reunió que ha mantingut amb diversos col·lectius del sector

Acn
1 min

BarcelonaEn un comunicat, Salut informa que el conseller s'ha reunit avui amb el president del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya, Fernando Vizcarro; el president de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears, Alvar Net, i el secretari general del Sindicat de Metges de Catalunya, Antoni Gallego.

Durant la reunió, s'ha fet una valoració de l'impacte previst del pla de mesures urgents en els centres sanitaris de la xarxa pública, presentat el passat dia 2 de març, i que es donarà a conèixer abans de Setmana Santa.

Boi Ruiz ha reiterat als metges que el criteri clínic "és l'element clau per definir els ajustos que ens veiem obligats a aplicar" per fer front a la crisi econòmica i ha agraït la col·laboració dels centres sanitaris en intentar adaptar-se a la restricció pressupostària.

Ha lamentat, en aquest sentit, les pèrdues retributives i el retard en la incorporació dels metges joves al ple exercici de la professió, "situacions que considero transitòries i que sens dubte es corregiran una vegada superada l'actual situació econòmica", s'indica en la nota informativa.

També demana "passar pàgina i començar a caminar de manera ferma cap a les reformes estructurals" i fer-ho amb "responsabilitat, serenitat i confiança mútua", sense crear "alarmismes entre la població".

Per tranquil·litzar els ànims dels professionals de la medicina, el departament de Salut impulsa de nou el Consell de la Professió Mèdica, que té prevista la seva pròxima reunió el dia 14 d'aquest mes.

stats