Societat 03/09/2012

Boi Ruiz diu que la mesura de les targetes sanitàries del govern del PP és un "nyap"

El conseller creu que les persones que es quedaran sense targeta sanitària a Catalunya seran, finalment, 180.000

Ara
1 min
El conseller de Salut, Boi Ruiz, en la roda de premsa d'aquest dilluns / ACN

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha dit aquest dilluns a Catalunya Ràdio que el reial decret del govern espanyol que regula les targetes sanitàries "és un nyap" i "estableix condicions innecessàries" per als ciutadans, que hauran d'acreditar la seva situació al país. Segons ha dit el conseller, "les coses no s'han fet prou bé", i ha afegit que "hi ha tota una trama de regulació que no s'ha sabut netejar ni flexibilitzar".

Eva Garcia, portaveu de Sanitat del PPC, que també ha intervingut al programa, ha criticat l'actitud del conseller i ha dit que "el senyor Boi Ruiz ara critica la mesura del PP, però bé que s'ha fet la foto amb la ministra".

L'entrada en vigor del decret 16/1012 del govern espanyol ha deixat, teòricament, sense targeta sanitària 600.000 persones a Catalunya, però el Govern català l'ha mantingut i els dóna un termini de sis mesos per regularitzar la seva situació. D'aquesta manera, es farà un filtre per evitar el turisme sanitari, ha explicat Ruiz aquest matí.

El conseller calcula que finalment les persones que es quedaran sense targeta seran 180.000, incloent-hi els turistes sanitaris i les persones estrangeres que no hagin treballat mai. "El Govern vol que la gent que resideix aquí tingui atenció sanitària", ha dit Ruiz.

stats