CIUTATS
Societat 02/03/2011

El nou parc de Bombers del Port de Barcelona s'estrenarà el 14 de març i tancarà el de Drassanes

Les obres del parc de bombers de Montjuïc avancen i, a mitjans d'aquest mes, ja permetran el tancament de les instal·lacions de Drassanes que, segons l'Ajuntament de Barcelona, o bé passaran a usos "lligats al barri" o bé s'enderrocaran

Redacció
2 min
El nou parc de bombers de Montjuïc

BarcelonaLa tinent d'alcalde de Seguretat i portaveu del govern de l'Ajuntament de Barcelona, Assumpta Escarp, ha visitat aquest dimecres les obres del nou parc de bombers del Port i Montjuïc i ha anunciat que entrarà en funcionament el 14 de març. La seva inauguració suposarà el tancament de la caserna de Drassanes que, segons ha avançat Escarp, es destinarà "provisionalment" a usos allunyats de la feina dels Bombers i "lligats al barri" o be s'optarà per enderrocar-lo. El nou parc tindrà una dotació de 21 efectius per torn i 14 vehicles assignats. La proximitat al Port ha fet que l'Autoritat Portuària hagi finançat, junt a l'Ajuntament, la construcció d'aquest nou espai, que ha costat 6,42 milions d'euros.

Al mes de març finalitzarà la construcció del nou parc. L’obra es va iniciar al juny de 2009, i contempla la construcció del parc de bombers al passeig de Josep Carner, de més de 3.000 metres quadrats, per donar cobertura a la zona portuària, i els districtes de Ciutat Vella i Sants‐Montjuïc. A la primera planta se situarà l’hangar, sota coberta, amb capacitat màxima per a 14 vehicles. Està previst habilitar set portes de sortida i dues més per a l’entrada de material i altres usos. La sortida dels vehicles es farà pel passeig de Josep Carner, per on també hi haurà l’accés principal al parc de bombers. També a la planta baixa se situaran tres magatzems, dos de 31 i un de 109’5 m2, a més de la part d’oficines per a comandaments i dos vestuaris independents.

La segona planta s’estendrà en forma de voladís a banda i banda de la planta baixa. En aquest pis s’ubicarà un gimnàs de 106 metres quadrats, les zones de descans, un gran menjador i diverses sales polivalents. A l'altell, hi haurà les dependències per a instal∙lacions, serveis i oficines per a Cap d’Unitat, Cap de Parc i Caps d’Àrea.

stats