FOTOGRAFIA
Societat 16/12/2010

Molt més que ombres franceses

La galeria Manuel Barbié presenta 30 imatges de destacats fotògrafs francesos i alemanys que exploren les possibilitats de la utilització de les ombres en aquesta disciplina artística.

A.r.t.
1 min
Nu a l'escala , de Maurice Tabard.

BARCELONA.Objectes, nus, arquitectures. La utilització de les ombres pot suggerir significants sorprenents en un flascó de perfum, convertir els travessers d'una escala en una amenaça o una reixa en una obra d'art. Ja siguin d'estudi, o a l'aire lliure, les ombres són el fil conductor de les trenta imatges, de fotògrafs francesos i alemanys com Jean Moral, Pierre Boucher, André Steiner, Roger Schall, Jacques Lemare, Maurice Tabard o Willy Otto Zielke, que la comissària Victoria Combalía ha reunit a la galeria Manuel Barbié.

Fotografia i experimentació

Datades, la major part d'elles, entre els anys vint i quaranta, època daurada de la fotografia francesa, les obres exposades estan agrupades en seccions dedicades al nu, la publicitat i la moda, i als objectes i l'arquitectura. Aquesta divisió, no esgota, però, l'experimentació i els lligams amb moviments artístics com el cubisme o el constructivisme que es pot observar en obres com Nu a l'escala de Maurice Tabard.

stats