Societat 08/06/2011

Brusel·les apuja fins a 210 milions la proposta d'ajuda per als agricultors perjudicats per l'E.coli

El comissari europeu d'Agricultura, Dacian Ciolos, ha fet aquesta nova proposta després que ahir diversos països de la UE critiquessin la primera proposta d'idemnitazions de 150 milions per ser "insuficient"

Efe
1 min

Brusel·lesEl comissari europeu d'Agricultura, Dacian Ciolos, ha proposat augmentar fins a 210 milions d'euros les ajudes addicionals per als productors hortofructícoles europeus afectats per la crisi del bacteri E.coli. Colos ha comentat en una roda de premsa que aquesta quantitat cobrirà fins al 50% de les pèrdues que han patit els perjudicats per la caiguda de les vendes després del brot infecciós que s'està patint a Alemanya.

Aquest anunci arriba l'endemà del consell extraordinari de ministres d'Agricultura que havien acordat unes ajudes per valor de 150 milions d'euros -que cobrien un 30% de les pèrdues- i que diversos països europeus, encapçalats per Espanya, van considerar "insuficients".

Així, tots els agricultors afectats per aquesta crisi podran sol·licitar una compensació i a més, els que estiguin agrupats en organitzacions podran gaudir de les ajudes establertes per la Política Agrària Comú (PAC) que inclou subvencions a la intervenció i ajudes d'estat. Així, els que estiguin associats veuran cobertes "fins a un 70% les seves pèrdues", segons va dir Colos.

stats