Educació infantil
Societat 09/05/2012

Bustos respon a Rigau que els municipis no posposaran la preinscripció a les escoles bressol

Denuncia la "indignació generalitzada" dels ajuntaments pel retard de la Generalitat en definir la seva subvenció per al curs vinent

Sònia Sánchez
1 min

BarcelonaEl president de la Federació de Municipis de Catalunya (FCMC), Manuel Bustos, ha respost avui a la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, que els ajuntaments "han de ser responsables" i no posposaran les dates de preinscripció i matrícula de les escoles bressol municipal, per no "generar més alarma entre les famílies".

La consellera va recomanar ahir als municipis que retardessin el procés, a l'espera que el Govern aprovi el pla d'ajust per retallar els 1.500 milions que li reclama l'Estat en sanitat i educació. La retallada en l'ajut del Govern a les llars d'infants municipals (que podria passar de 1.800 euros per plaça a 1.000 euros el proper curs) dependrà d'aquest pla d'ajust.

Bustos, que recomana a tots els seus municipis que mantinguin les seves dates de preinscripció, ha denunciat avui la "situació de preocupació i d'indignació generalitzada dels municipis davant de la indefinició del finançament de les escoles bressol municipals per part de la Generalitat".

stats