Societat 06/12/2011

Butxaques buides i angoixa a l'Aldea

Els veïns creen una associació d'afectats i busquen maneres de tirar endavant sense els estalvis per la fallida de la cooperativa

Joan Serra
1 min
Butxaques buides i angoixa a l'Aldea

L'AldeaA cada racó de l'Aldea (Baix Ebre) s'hi pot trobar un veí que comença a relatar el seu testimoni amb expressió ensopida. Tirar endavant un poble que manté un cordó umbilical amb el camp ja era prou complicat en època de crisi per afegir-hi l'ensurt de la fallida de la cooperativa, un escenari de desgràcia que ha escampat el neguit entre la població. Els 4.500 veïns de l'Aldea –uns 3.000 dels quals tenen els estalvis a la secció de crèdit de la cooperativa, que al municipi sempre ha fet les funcions de caixa– estaven pendents ahir de les notícies que arribaven des de Barcelona.

El missatge de tranquil·litat que va verbalitzar l'alcalde, Daniel Andreu, i els portaveus de la Generalitat va obrir un horitzó d'esperança, tot i que l'angoixa no ha desaparegut. Unes 400 famílies, amb la cartilla de la cooperativa a la mà, ja han passat per l'Ajuntament per inscriure's en el registre d'afectats, un degoteig que aquest dilluns va obligar els funcionaris a fer feina extra. Els veïns se senten desemparats. No volen ni imaginar-se un Nadal sense diners a la butxaca.

Podeu llegir la crònica completa a l'ARA PREMIUM.

stats