SANITAT
Societat 17/10/2011

El tancament de CAPs a les nits s'amplia a set centres més del Maresme, la Selva i el Baix Empordà

La mesura afecta els usuaris de Blanes, Lloret de Mar, Platja d'Aro, Tossa, Malgrat, Tordera i Canet de Mar. Forma part del procés de reordenació de l'atenció continuada

Ara
1 min

BarcelonaA partir d'aquest dilluns, set centres d'atenció primària (CAP) tancaran les portes en horari nocturn. Es tracta dels equipaments del Maresme, la Selva i el Baix Empordà: són els de Blanes, Lloret de Mar, Tossa de Mar, Platja d'Aro, Malgrat de Mar, Tordera i Canet de Mar. La mesura forma part del procés de reordenació sanitària de l'atenció continuada que el departament de Salut està aplicant des del juny per racionalitzar les despeses. Els usuaris del CAP de Platja d'Aro, per exemple, hauran de dirigir-se al CAP Sant Feliu de Guíxols o trucar a Sanitat Respon (902.111.444) o al telèfon 112 per a urgències.

Amb aquests ja són 56 els CAPs que han deixat de prestar atenció urgent a les nits. Es propers dies també ho faran els ambulatoris d'Olesa i Esparreguera. En total, dels 185 punts d'atenció continuada que hi ha a Catalunya, 96 han modificat el seu horari, ja sigui tancant de nit o reduint l'horari diürn.

stats