RETALLADES A LA SANITAT
Societat 22/09/2011

Els caps de servei dels hospitals de Catalunya es mobilitzen per aturar "el deteriorament de la qualitat assistencial"

Amb el suport dels quatre col·legis de metges, la setmana que ve enviaran una carta al president Mas per mostrar-li el desacord amb les mesures d'estalvi

Acn
1 min

BarcelonaEls caps de servei dels hospitals de l'Institut Català de la Salut (ICS), amb el suport dels quatre presidents dels Col·legis de Metges, ha decidit mobilitzar-se per posar fi a unes "dures" mesures d'estalvi que "si no s'apliquen buscant la complicitat dels professionals que les han d'aplicar" amenacen amb posar en situació "de gran vulnerabilitat" un sistema sanitari públic que ha demostrat ser "excel·lent". És part del contingut d'una carta que faran arribar la setmana que ve al president de la Generalitat, Artur Mas. El president del Consell de Col·legis de Metges, Fernando Vizcarro, no s'ha estat de titllar la situació de "dramàtica" i ha advertit que "s'està deteriorant el sistema assistencial". "Volem manifestar el nostre desacord amb les mesures d'estalvi en considerar que poden incrementar les conseqüències negatives des del punt de vista de l'atenció als nostres pacients i que impliquen un deteriorament dels trets essencials". Aquest és part del missatge que els caps de servei de l'Institut Català de la Salut (ICS), l'empresa sanitària més gran de Catalunya, enviarà al conseller de Salut, Boi Ruiz, i al president de la Generalitat, Artur Mas.

Suport dels Col·legis de Metges

El president del Consell de Col·legis de Metges, Fernando Vizcarro, ha explicat a l'ACN que la carta s'enviarà dilluns a Mas i ha confirmat que el manifest té el suport dels quatre presidents dels Col·legis de Metges de Catalunya. Fins dilluns seguiran recollint els suports dels caps de servei de tot el país. De moment, la carta ja l'han signat els caps de servei dels hospitals de Bellvitge i la Vall d'Hebron, entre d'altres.

stats