SOCIETAT
Societat 25/07/2012

CCOO crida a no pagar l'euro per recepta i ofereix recolzament jurídic als insubmissos

El sindicat considera aquesta taxa "injusta, ineficaç i improvisada" i estudiarà unir-se a altres organitzacions de treballadors per muntar una campanya unitària

Efe
1 min
Els farmacèutics van agrair "la paciència" i "la comprensió" dels ciutadans davant els problemes informàtics dels últims dies.

BarcelonaEl sindicat CCOO ha anunciat aquest dimecres que donarà suport jurídic a les persones que es neguin a pagar l'euro per recepta i anima els usuaris a no abonar una taxa que considera "injusta, ineficaç i improvisada"."Els pensionistes ja hem patit molt les retallades i, amb aquesta taxa, plou sobre mullat", ha denunciat el secretari general de la Federació de Pensionistes i Jubilats de CCOO a Catalunya, Eusebi del Jesús.

Per a CCOO, el cobrament de l'euro per recepta, instaurat a Catalunya des del passat 23 de juny, vulnera la Llei General Tributària, la Llei de Taxes i Preus Públics de la Generalitat i la Llei Orgànica de Finançament de les Comunitats Autònomes (LOFCA). Per aquesta raó, la Federació de Pensionistes i Jubilats del sindicat ha començat ja aquesta setmana a recollir formularis d'usuaris que s'han negat a pagar el tribut a la farmàcia per estudiar els seus casos i oferir-los assessorament jurídic.

El sindicat vol esgotar totes les vies polítiques i jurídiques per acabar amb aquesta mesura i, amb vista al setembre, estudia unir-se a altres organitzacions de treballadors i de gent gran per muntar una campanya unitària contra el també conegut com a "tiquet moderador".

Les persones que es neguen a pagar l'euro han d'omplir un formulari amb les seves dades que els farmacèutics remeten al Departament de Salut, que és l'encarregat d'iniciar la reclamació del tribut per la via administrativa, cosa que pot comportar un recàrrec de prop del 20% de l'import que es deu.

stats