SOCIETAT
Societat 24/05/2013

El CSN concedeix a Garoña un any més per estudiar si allarga la seva vida útil

Els consellers del PP i CiU han votat a favor de la proposta de Nuclenor, la propietària de la central nuclear

Efe
1 min

MadridEl Consell de Seguretat Nuclear (CSN) ha votat aquest divendres per majoria a favor de concedir un nou plaç a la central de Garoña (Burgos) per considerar la pròrroga de la seva vida útil, que expira el proper 6 de juliol. Les conselleres del PSOE, Rosario Velasco i Cristina Narbona, han votat en contra de la petició de Nuclenor (la propietària de Garoña), i els dos consellers del PP, Fernando Castelló i Fernando Martí (president del CSN), i el de CiU, Antonio Gurrí, han votat a favor.

Segons fonts del CSN, el representant de CiU presentarà en els propers dies un escrit per explicar el sentit del seu vot. Aquesta ha estat la quarta vegada en menys d'una setmana que es reunia el ple del CSN per debatre aquesta qüestió, després que el dia 17 rebés l'encàrrec del Ministeri d'Indústria d'estudiar la demanda de Nuclenor i emetre un informe.

Aquest informe haurà d'estar llest abans de l'1 de juny, un període de temps "excessivament" curt per poder realitzar-lo amb garanties des del punt de vista de la seguretat de la planta, segons han denunciat les organitzacions ecologistes. Nuclenor tindrà ara un any per estudiar si allarga la vida útil de la nuclear, però no produirà energia sinó que es mantindrà en parada freda durant aquest període.

L'ordre de tancament definitiu de Garoña va ser aprovada per José Luis Rodríguez Zapatero el juliol de 2009, però el Govern del PP va revocar la decisió. Nuclenor es va negar a sol·licitar-ne la pròrroga (fins al 2019) perquè havia de pagar noves taxes de sostenibilitat energètica.

stats