SOCIETAT
Societat 10/01/2012

La CUP de Reus denuncia a la fiscalia els càrrecs públics i privats del president de l'ICS

Josep Prat assumeix la presidència de l'Institut Català de la Salut i, alhora, és director general del hòlding muninicipal Innova i conseller de l'empresa sanitària privada USP Hospitals

Efe
1 min

ReusLa CUP de Reus va presentar ahir davant la fiscalia de l'Audiència Nacional una denúncia en la qual informa dels càrrecs que ostenta el president de l'Institut Català de la Salut (ICS) i director general del hòlding municipal Innova, Josep Prat. L'escrit, de més de 250 pàgines, està signat per l'únic regidor de la CUP a Reus, David Vidal, i pels seus vocals en les empreses municipals, Xavier Milian i Bartomeu Castellano. En l'escrit de denúncia, que ara haurà de ser admès o no per la fiscalia de l'Audiència Nacional, Vidal exposa els graus d'incompatibilitat que, segons el seu parer, té en l'actualitat Prat.

Josep Prat Domènech, de 64 anys, és president de l'Institut Català de la Salut (ICS), director general d'Innova i membre del consell d'administració de l'empresa sanitària privada USP Hospitals i de diversos consells consultius del Govern. En l'escrit, Vidal exposa que se li ha negat informació sobre el hòlding Innova, com el sou de Prat, que tampoc ha presentat la seva declaració de la renda, malgrat que és obligatori per llei. L'Ajuntament de Reus ha assegurat en un comunicat que "la transparència" és un dels seus principis rectors i que les actuacions judicials que puguin derivar-se de la denúncia "ajudaran a clarificar" la situació del consistori i de les seves empreses, que l'equip de govern –format per CiU i PP– "ha heretat d'anteriors mandats".

En aquesta línia, el consistori afegeix que ha donat exemple de transparència amb l'anunci d'una auditoria econòmica, financera i de control del hòlding Innova, que s'encarregarà pròximament. També recorda el seu compromís de transformació d'Innova a partir dels principis de "transparència, racionalització i eficiència".

stats