Societat 29/04/2012

Cadena humana multitudinària en defensa de la platja verge des Trenc

Milers de persones s'han congregat aquest migdia per protestar contra el projecte d'un complex hoteler a sa Ràpita

Enric Borràs
1 min
Cadena humana a es Trenc

PalmaUna llarga cadena humana ha enllaçat aquest migdia gairebé tot l'arenal des Trenc per protestar contra el projecte d'un complex hoteler a sa Ràpita. Milers de persones –entre 12.000 i 15.000, segons els organitzadors- han participat de la protesta, que s'ha allargat més de quatre quilòmetres per tot l’arenal de sa Ràpita a es Trenc, al municipi mallorquí de Campos. Davant del boom d'assistència, el Grup Balear d’Ornitologia (GOB), Amics de la Terra i Salvem sa Ràpita s'han vist completament desbordats i ha costat gairebé una hora i mitja ordenar tots els assistents per donar forma a la cadena.

Els activistes han aconseguit enllaçar la platja de sa Ràpita, a 150 metres d'on s'ha de fer el complex hoteler, la urbanització de ses Covetes i la platja des Trenc. Són les tres zones en què es divideix l’arenal de sa Ràpita a es Trenc, protegit per una Àrea Natural d’Especial Interès (ANEI) de prop de cinc quilòmetres de costa. Ara, l'Executiu de José Ramón Bauzá facilita tant com pot que s’hi faci un complex turístic de vint hectàrees amb 1.200 places, camp de golf, poliesportius i tota mena de serveis.

Entre els manifestants hi havia gent de totes les edats i moltes famílies amb nens. No hi han faltat, tampoc, polítics dels principals partits de l'oposició, com la secretària general del PSIB, Francina Armengol; els diputats de PSM-IV-ExM Fina Santiago i Toni Alorda; i el coordinador d’EU a les Illes, Manel Carmona

stats