Societat 05/07/2011

Calderón, Shakespeare, Llull... Pau Miró

L'estrena a Friburg, el 5 de novembre vinent, d' El gran teatro del mundo , de Calderón, ofereix la mesura del que serà el BIT. En deu mesos farà 60 representacions, i passarà per Nova York i París.

Andreu Gomila
2 min
Bieito va engegar la seva carrera internacional amb La vida es sueño  i ara torna a Calderón per posar en marxa el BIT.

Barcelona.El Barcelona Internacional Teatre (BIT) és el projecte que Calixto Bieito carrega a l'esquena i, no debades, el seu univers quedarà ben representat: teatre contemporani, clàssics, mescla d'òpera i teatre, noves dramatúrgies, adaptacions...

'El gran teatro del mundo'De Calderón de la Barca

La vida es sueño , de Calderón de la Barca, va propulsar Bieito al món i, per començar el BIT, res millor que l'altra gran obra de l'autor barroc espanyol. En castellà i alemany, l'obra s'estrenarà a Friburg el 5 de novembre. Marc Rosich i el mateix Bieito n'han fet la dramatúrgia. La música l'escriu Carles Santos. Passarà per París, Barcelona, Madrid, Almagro i Nova York.

'Forests'De William Shakespeare

A Bieito li havien demanat fer Macbeth per a l'Olimpíada Cultural Londres 2012, i ell ha apujat un pèl més l'aposta: ha agafat els boscos shakespearians ( Macbeth , Somni d'una nit d'estiu , El rei Lear , Al vostre gust... ) per construir un muntatge que s'estrenarà a Birmingham el 27 d'agost del 2012. Passarà per Londres, Barcelona, París, Nova York i Madrid. En català i anglès.

'Llull'De Ramon Llull

Àlex Rigola, Andrés Lima i l'alemany David Marton tenen l'encàrrec de portar a escena l'obra i el pensament del gran filòsof mallorquí del segle XIII, el primer filòsof modern i constructor del català literari. En català, castellà i alemany, passarà per Girona, Madrid, Munic, Berlín, Copenhaguen, Oslo i París.

'Viatge d'hivern (sobre l'angoixa)'De Pau Miró

A partir dels lieder Winterreise , composats per Franz Schubert i Wilhelm Müller, Pau Miró ha assumit l'encàrrec de construir una peça de dansa-teatre sobre la sensibilitat humana. Miró és un dels joves catalans amb més projecció internacional, sobretot a Itàlia i França.

'Moviments'De Julio Manrique

El nou flamant director del Romea s'estrenarà en l'àmbit internacional la temporada 2013-2014 amb una obra sobre la immigració amb actors de set nacionalitats diferents. Segur que els imprimirà el seu segell inconfusible.

'Amnistia-Amnèsia'Del CCCB

Josep Ramoneda és l'intel·lectual del BIT i comparteix amb Bieito el plaer per la memòria. La temporada 2013-2014 el CCCB mostrarà la feina del director d'escena amb set artistes de disciplines diverses sobre què va passar a Espanya del 1936 al 1950.

'Montaigne'De Henry Montaigne

S'estrenarà el 2014 al Palau de la Música, amb música d'autor local, John Cage, Beethoven i Ligeti, les tres passions musicals de Bieito. Serà una cantata interpretada pel Cor de Cambra del Palau, dos solistes i tres actors de fora.

stats