Educació
Societat 01/06/2012

L'Estat fixa una nota mínima del 5,5 per poder obtenir una beca universitària

Els rectors demanen que s'ajorni un any i aconsegueixen finalment una reunió amb Wert la setmana que ve per debatre les retallades

Sònia Sánchez
1 min

BarcelonaLa secretària d'estat d'Educació, Formació Professional i Universitats, Montserrat Gomendio, ha informat avui a les universitats estatals que els llindars de renda per obtenir una beca per a les matrícules universitàries (que el curs que ve s'encariran un 66%) es mantenen intactes, però que es demanarà una nota mínima del 5,5 per poder tenir dret a l'ajut.

Tot i així, els rectors han demanat que aquesta elevació de la nota s'ajorni un any. A més, han reclamat una reunió extraordinària amb el ministre d'Educació, José Ignacio Wert, per tractar totes les mesures contingudes al reial decret aprovat pel govern espanyol per retallar en universitats.

Finalment, els rectors es reuniran dijous vinent amb Wert per debatre aquestes retallades. Els representants de les universitats públiques van plantar la setmana passada el ministre i es van negar a participar en la reunió del Consell d'Universitats, perquè Wert es negava a tractar en ella el tema de les mesures d'ajust.

Després de la trobada d'avui amb la secretària d'estat, Gomendio ha apuntat que les mesures aprovades al decret estatal "podrien tenir alguna variació en el seu desenvolupament normatiu depenent de les propostes dels rectors" que es presentaran en aquesta reunió la setmana vinent.

En la trobada d'avui s'ha aprovat també ajornar fins al curs 2013-14 la inclusió d'una prova oral de llengua estrangera als exàmens de selectivitat. Algunes autonomies estan fent una prova pilot i l'executiu espanyol vol esperar a avaluar "les dificultats que estan sorgint en aquestes comunitats autònomes per determinar com queda finalment aquest tema", ha dit Gomendio.

stats